Ukens spørsmål: Min linje

  • Skrevet 04.09.2014
  • Klokken 16:55

Hei hei ♥ En uke tilbake var det fikk jeg en skjønn kommentar som spurte på om jeg kunne fortelle litt om linjen jeg går på. Selvfølgelig kan jeg gjøre det! Jeg storkoser meg på Tertnes Vgs på en linje som heter Studiespesialisering med formgivning. Så langt er det en ganske ukent linje de tilbyr svært få steder. 

Linjen gir helt vanlig studiespesialisering + formgivningsfag. Dette vil si at jeg er fem timer EKSTRA på skolen hver uke for å ha undervisning i kunstfag. Jeg får akkurat den samme studiekompetansen som de andre på allmenn, men jeg går ut vgs med større fordyning/ flere fag.  Formgivning har tre fag: Design og Arkitektur, Visuelle Kunstfag og Foto og Trykk. (Du har alle fagene)

Design og arkitektur er uten tvil mitt favoritt fag. Vi lærer om designprosessen, strukturen av å bygge ett hus, designe innsiden/utsiden av ett hus. Design av møbler, klær, teknologi osv. Arkitektur delen av faget er ett utrolig tungt stoff og krever 100% av deg hele tiden. Men det er SÅ gøy! Tror du ikke jeg koser meg når jeg designer innsiden av ett hus? Hah JOO! 

Visuelle kunstfag går ut på tegning, struktur, portretter, photoshoop, fargesirkelen osv. Frisører kan få utdanning igjennom dette faget! 

Foto og trykk sier vell seg selv. Vi lærer om kamera, ISO, lukketid, bilder og blenderåpning. Trykk i magasiner, aviser osv. For øyeblikker har vi i oppgave å ta bilder til skolekatalogen og lage en framside. Gøy gøy! 

Positive sider: Det er veldig sosialt og praktisk. Gøye oppgaver som gir deg mulighet til å tenke nytt, kreativt og ha innspill av din egen personlighet. Du lærer så fantastisk mye nyttig!

Negative sider:  Det er en tung linje å gå med tanke på at hverdagen er mye lenger enn den ellers hadde vært. Fagene er avhengig av at du følger med til en hver tid og ikke går glipp av noen timer. Det å måtte ha en ny ideé etter den andre, forholde seg til problemstillinger og konstant holde på med noe er slitsomt!

Sammenlignet med teoretiske fag som Norsk, Naturfag, matte osv.. Er formgivningsfagene mye tyngre og utmattende. Jeg selv jobber mye hardere for å få en fem i kunst, enn det jeg gjør i teorifagene.

Vær klar over at du kommer til å kose deg som bare det, og føle at disse fagene virkelig gir deg en utdanning. Men tenk også på de negative sidene før du velger å ha ett slikt fag ♥ Håper jeg svarte på det du måtte lure på! 


kommentarer: 10
Christian Lystad

04.09.2014 kl.18:01

Hei Celine så fine bilder

hvor lenge har du gått på Tertnes?

har du hatt en fin dag?

Lisa

04.09.2014 kl.18:51

Går selv på studiespes.m/forgiving, 1 året. Skolen har vært i streik så har enda ikke begynt med programfaget enda, så det var gøy du skrev om dette sånn at jeg vet hva jeg har i vente! Men: da de reiste rundt og informerte oss (da vi gikk i 10klasse)om linjen fortalte de til oss at formgiving var lettere enn vanlig studiespes.? Det er like mange folk i klassen min som det er i en vanlig studiespes. klasse, men i min klasse kunne folk komme inn med myee lavere snitt enn hva de måtte ha til vanlig..+at det blir mindre teori og mer praksis for hvert år som går, altså: første året 10timer formgiving, andre året 15t og siste året 20t, men vi slutter likevel samtidig som de som går vanlig studiespes.?:-)

Selma

04.09.2014 kl.18:54

Det virket faktisk skikkelig spennende! Jeg har aaaldri tenkt på å gå den linjen for jeg har trodd at det ikke er noe for meg, men det virker veldig kjekt når du forklarer det!

Lillian

04.09.2014 kl.23:40

Eg gjekk studie med formgjeving i 1. kl (på Knarvik), det var så kjekt! Design og arkitektur var favoritten min også!

Eg håper du koser deg videre med fagene du har valgt! :-D x

prinsessen

05.09.2014 kl.09:55

Christian Lystad: Jeg har gått her i to år: )

prinsessen

05.09.2014 kl.09:58

Lisa: Nja. altså.... Dersom du er bedre i Praktiske fag vil du naturlig få bedre karakterer og gå ut med ett bedre snitt! MEN jeg selv er mye bedre i teoretiske fag enn praktiske fag, så dette hjelper ikke meg i å få ett bedre snitt. Men vi slutter IKKE samtidis som de andre nei. Det er lengre dager, og mye mindre fri dessverre... <3 Så de som informerte dere kan ikke si at det er noe lettere enn vanlig. Det kommer jo helt ann på person til person.... Jeg synest det er vanskeligere <3

prinsessen

05.09.2014 kl.09:58

Selma: jaa, men så utroolig bra! Håper du likte det <3

prinsessen

05.09.2014 kl.09:59

Lillian: Ja, men da håper jeg du også koser deg som baaaare det! <3

Marie Gjernes

05.09.2014 kl.09:59

Vinnerene av linkerunden og konkurransen er kåret, ta en titt å se om det ble deg! :)

prinsessen

06.09.2014 kl.10:00

Marie Gjernes: Yes, jeg skal titte <3

Legg igjen en kommentar

Bergen, 16

hits